Begrippenlijst Hoogwerker

Begrippenlijst Hoogwerker – Wanneer je een hoogwerker wilt huren, krijg je te maken met allerlei specificaties en begrippen.

Voor het maken van een juiste keuze is het belangrijk om na te gaan of de hoogwerker die u kiest, geschikt is voor het project. Uiteraard geen zorgen, wij adviseren u vrijblijvend over welke hoogwerker het best bij uw project of klus past.

 1. Uitgeschoven reikwijdte

  Sommige hoogwerkers hebben een uitschuifbare arm (telescooparm) waarmee ze over obstakels heen kunnen komen en op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen komen.

 2. Platformcapaciteit

  Dit verwijst naar het maximale gewicht dat het platform van de hoogwerker kan dragen, inclusief personen en materiaal.

 3. Aandrijving

  Hoogwerkers kunnen verschillende soorten aandrijvingen hebben, zoals elektrisch, hydraulisch, diesel of hybride, afhankelijk van de specifieke toepassing.

 4. Rupsonderstel of wielbasis

  Afhankelijk van het terrein waarop de hoogwerker wordt gebruikt, kan deze worden uitgerust met een rupsonderstel voor ruw terrein of een wielbasis voor gebruik op vlakke ondergronden.

 5. Zelfrijdend of getrokken

  Sommige hoogwerkers hebben een eigen aandrijving en kunnen zelfstandig worden verplaatst, terwijl andere moeten worden getrokken of verplaatst met behulp van een voertuig.

 6. Bedieningspaneel

  Hoogwerkers zijn uitgerust met een bedieningspaneel waarmee de operator de bewegingen van de arm en het platform kan regelen. Dit kan handmatig zijn of met behulp van een geavanceerdere afstandsbediening.

 7. Veiligheidsvoorzieningen

  Hoogwerkers zijn voorzien van verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals leuningen, valbeveiligingssystemen, nooddaalsystemen en stabilisatoren om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen.

 8. Rotatie

  Sommige hoogwerkers hebben een roterende functie waarmee het platform in verschillende richtingen kan draaien, waardoor toegang tot moeilijke hoeken mogelijk is.

 9. Milieuvriendelijke opties

  Er zijn hoogwerkers beschikbaar die gebruik maken van milieuvriendelijke aandrijvingen, zoals elektrische modellen of hybride systemen, om de impact op het milieu te verminderen.

Begrippenlijst Hoogwerker

De HoogwerkerVerhuurder.nl is een onderdeel van Oswalds Verhuur

AFALEN OP LOCATIE

Wij hebben afhaallocaties in:

 • Arnhem
 • Amsterdam
 • Zwolle
 • Emmen
 • Groningen

Laten bezorgen? 

Transport is bij de HoogwerkerVerhuurder geen enkel probleem.