Zelfrijdend- of een getrokken hoogwerker

Bij het huren van een hoogwerker is het van belang om te begrijpen wat het verschil is tussen zelfrijdende en getrokken modellen. Deze keuze heeft invloed op hoe de hoogwerker wordt verplaatst en ingezet op de werklocatie. In dit artikel, speciaal voor Hoogwerkerverhuurder.nl, nemen we de verschillen tussen zelfrijdende en getrokken hoogwerkers onder de loep, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw specifieke project.


Zelfrijdend of Getrokken: Wat is het verschil?

  1. Zelfrijdend: Een zelfrijdende hoogwerker is uitgerust met een eigen aandrijfsysteem en kan zelfstandig worden verplaatst van de ene locatie naar de andere. Dit type hoogwerker biedt flexibiliteit en is geschikt voor situaties waar mobiliteit en snelheid van belang zijn.
  2. Getrokken: Een getrokken hoogwerker daarentegen, vereist een trekkend voertuig om te worden verplaatst. Dit type hoogwerker wordt aan een voertuig bevestigd en kan worden getransporteerd naar verschillende locaties. Het is ideaal voor langere afstanden en biedt stabiliteit tijdens het verplaatsen.

Hoe maakt u de juiste keuze?

  1. Afstand tussen Werklocaties: Als u vaak tussen verschillende werklocaties moet verplaatsen, kan een zelfrijdende hoogwerker handiger zijn vanwege de mobiliteit en het vermogen om zelfstandig te rijden.
  2. Stabiliteit en Gewichtsverdeling: Bij het werken op grotere hoogten kan een getrokken hoogwerker extra stabiliteit bieden door het gewicht van het voertuig te verdelen.
  3. Manoeuvreerbaarheid op de Werkplek: Voor werkzaamheden op krappe of beperkte ruimtes kan een zelfrijdende hoogwerker meer geschikt zijn vanwege de wendbaarheid.
Begrippenlijst Hoogwerker

De HoogwerkerVerhuurder.nl is een onderdeel van Oswalds Verhuur
Wij hebben locaties in Arnhem, Amsterdam, Zwolle, Emmen en Groningen op hoogwerkers af te halen.
Laten bezorgen? Transport is bij de HoogwerkerVerhuurder geen enkel probleem.

Zelfrijdend of getrokken

Hulp bij keuzestress

Oswald Scheerder

Oswald Scheerder

Kan alles met hoogwerkers!

Ik begrijp dat het maken van een juiste keus als het gaat om hoogwerkers erg lastig kan zijn. Daarom help ik u, graag en vrijblijvend, om de juiste hoogwerker te kiezen.

Neem contact met mij op, dit kan telefonisch, per WhatsApp, of per e-mail.