Rups- en Wielbasis

Bij het huren van een hoogwerker is het belangrijk om te begrijpen wat het verschil is tussen rups- en wielbasis. Deze keuze heeft invloed op hoe de machine zich voortbeweegt en presteert op verschillende soorten terreinen. In dit artikel, speciaal voor Hoogwerkerverhuurder.nl, zullen we de verschillen tussen rups- en wielbasis bij een hoogwerker nader bekijken en u helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke project.


Rups- en Wielbasis: Wat is het verschil?

  1. Rupsonderstel: Een hoogwerker met een rupsonderstel is voorzien van rupsbanden in plaats van wielen. Deze rupsbanden bieden uitstekende tractie en stabiliteit, waardoor de hoogwerker goed presteert op ruw terrein, modderige omgevingen en hellingen.
  2. Wielbasis: Een hoogwerker met wielbasis heeft traditionele wielen. Deze zijn geschikt voor vlakke, verharde oppervlakken en binnenruimtes. Ze bieden wendbaarheid en zijn gemakkelijker te manoeuvreren in krappe ruimtes.

Hoe maakt u de juiste keuze?

  1. Werkomgeving: Overweeg waar de hoogwerker zal worden gebruikt. Als het werkterrein ruw of ongelijk is, is een rupsonderstel vaak de beste keuze. Voor binnenwerkzaamheden of op vlakke ondergronden volstaat een wielbasis.
  2. Stabiliteit en Tractie: Als stabiliteit en tractie cruciaal zijn, bijvoorbeeld bij werken op een bouwterrein, biedt een rupsonderstel de beste oplossing.
  3. Wendbaarheid: Als u in krappe ruimtes moet werken of de hoogwerker vaak moet verplaatsen, kan een wielbasis handiger zijn vanwege de betere wendbaarheid.
  4. Gewichtslimieten: Controleer of de gekozen hoogwerker voldoet aan de gewichtslimieten voor de specifieke werkzaamheden.
Begrippenlijst Hoogwerker
Rups- en Wielbasis

Hulp bij keuzestress

Oswald Scheerder

Oswald Scheerder

Kan alles met hoogwerkers!

Ik begrijp dat het maken van een juiste keus als het gaat om hoogwerkers erg lastig kan zijn. Daarom help ik u, graag en vrijblijvend, om de juiste hoogwerker te kiezen.

Neem contact met mij op, dit kan telefonisch, per WhatsApp, of per e-mail.

De HoogwerkerVerhuurder.nl is een onderdeel van Oswalds Verhuur
Wij hebben locaties in Arnhem, Amsterdam, Zwolle, Emmen en Groningen op hoogwerkers af te halen.
Laten bezorgen? Transport is bij de HoogwerkerVerhuurder geen enkel probleem.